tisdag 29 maj 2012

Fuck!!!

Hur fan tänkte jag!!!?? Jag glömde min Gonal-f spruta framme idag, sprutan som kostar 5000kr!! Den glömde jag framme. Den ska ju förvars kallt. Den har varit utanför kylskåpet i 12 timmar. Är den förstörd nu??
Fan va slarvig jag är!

4 kommentarer:

  1. Ring apoteket och hör efter. Jag har glömt en kyld medicin framme i en vecka och de kunde slå upp hur länge den klarar sig i rumstemperatur.

    SvaraRadera
  2. Om det är samma som Puregon, vilket det är tror jag - så klarar den sig i rumstemeratur i flera månader, men ring kliniken ändå så att de kan lugna dig! Trist att du måste betala så mycket pengar! I sverige har de högkostnadsskydd, har jag lärt mig, så du betalar bara 1800 för dina medicinder. Samt 28,000 för själva ivf på en privat klinik. Vad många folliklar du hade, grattis!

    SvaraRadera
  3. Om du läser i bruksanvisningen står det att man kan förvara den i rumstemperatur i ca tror det var tre månader eller så länge man använde den. Det gällde då en öppen spruta.

    SvaraRadera
  4. Gonal-f kan förvaras i rumstemperatur i 25-30 dagar tror jag det är så när du väl är i sprutartagen behöver du aldrig ha den i kylen =)

    SvaraRadera